› Vepřové
« 1 2 3 »
Stránka 2 z 3 - 31 položek celkem
Dodáváme v celku (bez kosti) i jako steakové plátky.
Velmi hodnotná část libové hřbetní svaloviny ležící podél páteře mezi kýtou a krkovičkou. Podíl tuku (bez hřbetního) činí kolem 5%, proto není tak šťavnatá jako krkovička. Její součástí není panenka.
Dodáváme v celku. Objednání možné pouze po celých kusech. Průměrná váha jednoho kusu je cca. 4,5 kg.
Obsahuje krkoivic a kotletu (pečeni) s kostí. Jeho součástí je i panenka.
Dodáváme v celku. Objednání možné pouze po celých kusech. Průměrná váha jednoho kusu je cca. 2,5 kg.
Nabízí různobarevnou strukturu masa sestávající z krkovice a kotlety (pečeni) bez kosti. Její součástí není panenka.
Dodáváme v celku.
Tato nejkřehčí a nejlibovější část vepřového masa odpovídá svíčkové u hovězího. Leží po obou stranách páteře pod zadní částí pečeně, tedy pod pruhem bederního svalstva.
Libové a křehké maso s velmi jemnými svalovými vlákny.
Dodáváme v celku. Vhodné na řízky.
Leží na vnější straně kýty a nabízí jemně mramorované a křehké maso.
Zadní část kýty je tvořena křehkým, libovým a přiměřeně aromatickým masem.
Dodáváme v celku. Objednání možné pouze po celých kusech. Průměrná váha jednoho kusu je cca. 10 kg.
Označovaná rovněž jako šunka představuje nejmohutnější sval vepřové půlky s malým obsahem tuku a vaziva. Jedná se o velmi kvalitní libové maso.
Dodáváme v celku. Vhodné pro huspeninu (sulc), pečení.
Nachází se na noze pod kýtou. Je tvořeno především svaly, šlachami, vazivem a kůží s velkým obsahem rosolujících látek (kolagenu). Dále obsahuje značný podíl kosti. Nasvalení je větší než u předního kolene.
Nachází se na noze pod plecí. Je tvořeno především svaly, šlachami, vazivem a kůží s velkým obsahem rosolujících látek (kolagenu). Dále obsahuje značný podíl kosti. Nasvalení je menší než u zadního kolene.
Dodáváme v celku i jako přípravu na "spare ribs", tzn. přeseknutá.
Nabízí velmi kvalitní maso tvořené krátkými svalovými vlákny. Nachází se zpravidla v přední částí bůčku, nejsou vykoštěna a jejich součástí jsou i chrupavky.
Je prorostlou pupeční částí vepřového boku bez kosti, jehož špička však nabízí poměrně libové maso.