› Hovězí
1 2 3 »
Stránka 1 z 3 - 30 položek celkem
Dodáváme v celku. Vhodné i pro přípravu Vašeho mletého masa.
Prorostlá svalovina krku se silnějšími svalovými vlákny, s vyšším podílem šlach a vaziva.
Dodáváme v celku.
Také označovaná jako "velká plec" nabízí maso jemnější než ostatní části plece. Oproti kýtě je však díky vysokému podílu vaziva tužší.
Dodáváme v celku. Vhodné na ragú.
Maso ze střední části plece protkané silnou šlachou.
Někdy označovaná jako "falešná svíčková" se vyznačuje jemnými svalovými vlákny.
Též označované jako "péro" je získáno z přední části hovězího hřbetu mezi krkem a vysokým roštěncem. Vysokému roštěnci je chuťově podobné, obsahuje však méně tuku.
Hrudí nabízí dobře tukem prorostlé maso s vysokým podílem vaziva.
Tato přední část hrudí je velmi masitá a neobsahuje téměř žádné kosti.
Plochá širší část hrudí nabízí libovější maso a nízkým podílem kostí.
Dodáváme v celku i jako steakový plátek. Vhodné pro minutky.
Nabízí velmi křehké maso, u nějž je podíl tuku v mramorování pouze 10%.
Tato část vnitřní kýty je typická libovým, jemně vláknitým masem mírně mramorovaným jemný mi žilkami vnitrosvalového tuku.
Pevnější charakter tohoto masa ze zadní strany kýty je dán jeho hrubší vláknitostí.
Křehké a jemně vláknité maso je získáváno z přední části kýty.